Toxic: Alles onder controle

Back to top

Wat vinden onze klanten?

Back to top

Toxic is een oplossing voor iedereen, ongeacht de grootte van de organisatie. Klanten bevinden zich in de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg, overheid en maakindustrie. Toxic is op dit moment actief in Nederland, België en Frankrijk.

‘Door Toxic weten we zeker dat veiligheidsbladen up-to-date zijn’

Bij Rietlanden Terminals nemen ze geen risico en wordt van iedere gevaarlijke situatie een melding gemaakt. Olie die gemorst wordt, een helm die vergeten wordt en een leiding die lekt: alles wordt tijdens het ochtendoverleg besproken en vastgelegd. 

Solvej Schenk

HSEQ-manager Rietlanden Terminals

'Praktisch en betrouwbaar'

Binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt gewerkt met zo’n 800 gevaarlijke stoffen. Beheerder gevaarlijke stoffen Ilja de Lange maakt al geruime tijd gebruik van Toxic. Ze is vooral te spreken over de betrouwbaarheid en het hoge praktische gehalte.

Ilja de Lange

Beheerder gevaarlijke stoffen Ziekenhuis Gelderse Vallei

'Toxic is altijd actueel'

Loppersum is een van de gemeenten die recent de voordelen van Toxic ontdekten. De kennis over gevaarlijke stoffen zat tot voor kort in de hoofden van een beperkt aantal mensen en de Noord-Groningse gemeente werkte met verouderde veiligheidsbladen. Met een paar muisklikken beschikt nu iedereen die met chemische producten werkt over volledige en altijd actuele informatie.

Herman Bos

VCA-coördinator gemeente Loppersum

‘Als jij niet weet dat stoffen risico’s met zich meebrengen, handel je daar ook niet naar’

Ronald Schoenmakers vertelt dat op dat gebied nog ruimte is voor verbetering.  “Een behoorlijke uitdaging, want veilig omgaan met chemische stoffen is geen populair onderwerp”, vertelt hij. 

Ronald Schoenmakers

HSE-specialist (Health Safety and Environment) bij Transavia

'Toxic is een doeltreffende tool'

Felua-groep heeft sinds 2011 een abonnement op Toxic. Niet alleen omdat de Arbowet om een uitgebreide rapportage van alle stoffen vraagt, maar vooral omdat het de veiligheid van medewerkers garandeert.

Hanneke te Beest

KAM-adviseur Felua-groep