Back to top

NIEUW Interactieve E-learning veilig werken met chemische producten voor de werkvloer

Veiligheid en in het bijzonder veilig werken met chemische producten begint met goede instructies en actuele informatie voor mensen op de werkvloer. 

Ook bewustwording is hierbij van groot belang. Bewustwording van de risico’s en consequenties van veilig en onveilig handelen tijdens het werk. Maar bewust veilig werken, vraagt vaak een gezamenlijke gedragsverandering. 

Het nieuwe Toxic e-learning platform helpt je om dit doel te bereiken.

Dit platform

 • bevat korte interactieve modules en is dus praktisch in gebruik;
 • toont via animaties op ongedwongen wijze herkenbare situaties;
 • laat niet alleen zien hoe je veilig handelt, maar ook waarom het belangrijk is.

En je voldoet zo eenvoudig aan de communicatieplicht (Arbowet) richting de medewerkers.

Tim en Tony

We introduceren in deze nieuwe e-learning de karakters Tim en Tony. Zij stellen verschillende (on)veilige situaties aan de orde. Als digitale collega’s beleven zij diverse, vaak humoristische situaties op de werkvloer en verzorgen de uitleg en toelichting. Deze animaties zijn herkenbaar in alle branches, wat de kennisoverdracht bevordert.

Nieuw platform Toxic e-learning

Mogelijk heb je in het verleden al een kijkje genomen in ons e-learning aanbod. Je zal dan al snel zien dat we met deze nieuwe e-learning volop gebruikmaken van moderne (didactische) technieken. De nieuwe e-learning biedt veel meer interactie en verschillende manieren om vragen te beantwoorden, situaties te beoordelen en zaken te prioriteren. Dit alles is drempelverlagend en helpt de medewerker om zich deze serieuze materie sneller eigen te maken. 

Er staan nu al 8 leersnacks voor je klaar:

 1. Kennismaken met gevaarlijke stoffen
 2. GHS symbolen
 3. H en P-zinnen
 4. Verpakking en etiket
 5. Gedrag en omgeving
 6. Blootstelling
 7. Veiligheidsinformatie
 8. Bescherming

Eén snack duurt ongeveer 10 minuten.

Tim en Tony ontmoeten? 

We hebben natuurlijk een demo van de nieuwe Toxic e-learning voor je klaarstaan. De demo krijg je als link per e-mail toegestuurd wanneer je klikt op de onderstaande button. Deze demo geeft goed inzicht in wat je aan mogelijkheden kunt verwachten en je kunt Tim en Tony ontmoeten.

Bij verdere vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via toxic@sdu.nl of telefonisch via 070 - 378 01 62. Bekijk ook de subsidiemogelijkheden